|
IMOS FACER UNHAS SABOROSAS ORELLAS | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ORELLAS DA VICENTA
( receita tradicional )
INGREDIENTES:
* 800 g. de fariña
* 100 g. de manteiga cocida
* 2 ovos
* 1 vaso de auga morna
* 1 copa de anís
* un chisco de sal
* aceite para fritilas e azucre para salferir por riba.
PREPARACIÓN:
Comezaremos mesturando a manteiga derretida coa auga nunha cunca, a seguir, engadimos os ovos mailo anís e o sal.
Onde vaiamos amasar, facemos un volcán coa fariña e alí envorcamos a mestura da cunca. Traballamos ben a masa. Unha vez rematado o traballo cortamos, coa man, a masa en anacos pequenos e estiramos estes coa axuda dun rolo (está ben rematar de estiralas coa man antes de poñelas na tixola, xa que canto máis finas, máis crocantes e saborosas).
Fritímolas en aceite ben quente e poñémolas a escorrer de pé enrriba de papel absorbente ou papel de cociña.
Unha vez todas fritidas e ben escorridas poñémolas nunha prata e salferimos azucre por riba.
QUE VOS SAIBAN!