martes, 9 de marzo de 2021

A HORTA EN PREPARACIÓN.

Logo de quitar no día de onte as malas herbas, hoxe, dende o laboratorio das artes e das ciencias, ao alumnado, coa axuda do profesorado mailo porteiro vixilante, lle tocou preparar o terreo, botar sustrato e... comezar a sementar. Amorodos, acelgas, cogombros, tomates, pementos, brécol, coliflor, leitugas, chícharos, cebolas, allos, cabaciñas,... son as pequenas plantas que tiñamos nos alcoubes e que tiñamos que trasplantar. Búscase que o alumnado coñeza as plantas, as identifiquen, coñezan os productos autóctonos e sexan quen de identificar cales son os propios da época. Chega o tempo de regar, limpar, plantar,... O faremos en grupos colaborativos e cooperativos, sempre cumprindo o protocolo COVID. Imos a horta con botas de auga, sachos e... máscara. Como goza o alumnado co contacto coa natureza!. O respeto aos pequenos animais do campo e aprenden un estilo de vida saudable.

Ningún comentario:

Publicar un comentario